5 praktische vragen over onze retraites

Wat moet ik meenemen?

Genoeg comfortabele kleding, voor zowel warmte als frissere temperaturen buiten (trui en lange broek). Kleren waar je vrij in kan bewegen zonder dat ze je lichaam ergens dwarszitten.

Schoon beddengoed. Eventueel een deken om bij meditaties om je heen te kunnen slaan. Een paraplu of regenkleding, handdoek en toiletartikelen, een notitieboekje en pen, eventueel een boek en een nachtlampje of zaklamp.

We hebben genoeg yogamatjes en meditatiekussens, je kunt ze ook zelf van huis meenemen. Gezond eten en drinken is volop beschikbaar tijdens de retraite.

Yoga binnen

Hoe zien mijn dagen eruit buiten het programma om?

Elke dag is er tussen de middag een paar uur de tijd om zelf in te vullen en te rusten of genieten van de omgeving. We verblijven met maximaal 16 deelnemers in een retraitecentrum in de Sallandse natuur tussen Deventer en het dorpje Olst in zuid-Overijssel. Buiten de lessen blijven de deelnemers in stilte en kun je dus je eigen oefening voortzetten.

In het prachtige omringende landschap kun je direct heerlijk wandelen in bossen, langs open velden of langs de IJssel. De omgeving leent zich ook goed voor fietstochten en er is een grote tuin waarin je volop kunt ontspannen.

Het verblijf is comfortabel. Het retraitecentrum is zeer ruim opgezet en recent gecreëerd door het duurzaam en volledig verbouwen van een oude boerderij. Deelnemers delen slaapkamers met een eigen badkamer en verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Gezond eten en drinken is altijd beschikbaar. Elke dag bereiden een aantal deelnemers met hulp van de leiding in stilte een lekkere vegetarische avondmaaltijd, ook geschikt voor veganisten. Iedereen helpt met opruimen. Buiten de sessies om laten we je zo veel mogelijk vrij zolang er geen overlast ontstaat voor anderen.

Retraite omgeving

Is een midweek of weekend retraite meer geschikt voor mij?

Zowel het weekend als de midweek retraites zijn in principe geschikt voor iedereen. Beginners of experts. Ons algemene advies is: hoe meer hoe beter, dus kom meteen voor de midweek retraite als je de tijd kan vrij maken. Het dagelijks programma van het weekend en de midweek is hetzelfde, dus in de midweek retraite hebben we nog twee dagen langer om meer te leren en onze ervaring sterker te maken. In het weekend richten we ons grotendeels op bewustwording van het hier en nu, in de midweek kunnen we dieper in gaan op wat dit nieuwe bewustzijn betekent voor ons leven. Het is mogelijk om meerdere retraites te doen of retraites te combineren.

Voor wie al veel yoga en meditatie oefent of al vaker bij ons is geweest, is het ook mogelijk deel te nemen aan onze Extra Intensieve midweek retraites. In deze midweken zijn de lessen intensiever en uitdagender.  (zie data overzicht retraites).

 

Is de retraite wel geschikt voor mijn fysieke beperkingen of complete beginners?

Ja, door de kleine groepen zorgen we ervoor dat iedereen wordt uitgedaagd en zich toch comfortabel en veilig voelt. Alle yoga wordt aangepast aan je fysieke mogelijkheden, we geven verschillende opties en kunnen hulpmiddelen gebruiken.

Ook voor meditaties zijn bijvoorbeeld stoelen beschikbaar voor wie niet comfortabel rechtop kan zitten op een kussen. Onze lessen richten zich op zowel beginners als mensen met veel ervaring met yoga en meditatie.

Buitenmeditatie

Hoe zit het met reserveren en betalen?

Je reserveert een plek voor een van onze retraites door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je ontvangt dan automatisch per e-mail een bevestiging van je aanmelding. Aangezien we een beperkt aantal plaatsen per retraite hebben, wordt je reservering pas definitief nadat de kosten zijn overgemaakt (320 euro voor een weekend, 420 voor een midweek, via bankrekening NL05 INGB 0007 2948 15 (t.a.v. Human Awakening). Je kunt ook de helft van de kosten overmaken als aanbetaling om je reservering vast te leggen, en de andere helft uiterlijk twee weken voor de retraite start.

We houden onze retraites zo goedkoop mogelijk zodat ze voor meer mensen toegankelijk zijn. De kosten zijn inclusief alle lessen (6 tot 7 uur per dag), al je eten en drinken, overnachtingen en belastingen. Vraag om korting als je het niet kunt betalen of als je student bent. Mocht een retraite onverhoopt van onze zijde geannuleerd moeten worden, krijg je het gehele bedrag van ons terug. Zie ook onze voorwaarden en de pagina reserveer.

Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt!

Gezond eten tijdens de weekend retraites
Gezond vegetarisch eten tijdens de retraites