5 praktische vragen over onze stilte retraites

Wat moet ik meenemen naar de retraite?

Comfortabele kleding, voor binnen en buiten. Kleren waar je vrij in kan bewegen zonder dat ze je lichaam dwarszitten.

Schoon beddengoed (kussensloop, matrashoes, dekbedovertrek). Een paraplu of regenkleding, handdoek en toiletartikelen, een notitieboekje en pen, eventueel een boek en een nachtlampje of zaklamp. Een open geest :))

We hebben genoeg yogamatjes, meditatiekussens en meditatiekrukjes beschikbaar, je kunt ze ook zelf van huis meenemen. Gezond eten en drinken is volop beschikbaar tijdens de retraite.

Yoga binnen

Hoe zien mijn dagen eruit buiten de lessen?

Elke dag is er tijd om zelf in te vullen en te rusten of genieten van de omgeving. Buiten de lessen blijven de deelnemers in stilte en kun je dus je eigen oefening voortzetten.

We verblijven in een retraitecentrum in de Sallandse natuur tussen Deventer en het dorpje Olst in zuid-Overijssel. Er is een grote tuin waar je kunt ontspannen. De fijne lesruimte is ook altijd beschikbaar om zelf te mediteren of yoga te doen. In het prachtige omringende landschap kun je direct heerlijk wandelen of fietsen door bossen of open velden.

Het retraitecentrum is zeer ruim opgezet en comfortabel. Deelnemers delen slaapkamers met een eigen badkamer (eenpersoonskamer mogelijk voor een toeslag). Gezond eten en drinken is altijd volop beschikbaar. Elke dag bereiden een aantal deelnemers met hulp van de leiding in stilte een lekkere vegetarische avondmaaltijd, ook geschikt voor veganisten. Iedereen helpt met opruimen.

Moet ik een midweek of weekend retraite doen?

Ons algemene advies is: hoe meer hoe beter, dus kom meteen voor de midweek retraite als je de tijd kan vrij maken. Het dagelijks programma van het weekend en de midweek is hetzelfde, dus in de midweek retraite hebben we nog twee dagen langer om meer te leren en onze ervaring sterker te maken. In het weekend richten we ons grotendeels op bewustwording van het hier en nu, in de midweek kunnen we dieper in gaan op wat dit nieuwe bewustzijn betekent voor ons leven. Het is mogelijk om meerdere retraites te doen of retraites te combineren.

retraite buiten les

Is de retraite ook geschikt voor beginners?

Ja, door de kleine groepen zorgen we ervoor dat iedereen wordt uitgedaagd en zich toch comfortabel en veilig voelt. Zowel het weekend als de midweek retraites zijn in principe geschikt voor iedereen. Beginners of experts.

De yoga wordt waar mogelijk aangepast aan je fysieke mogelijkheden, we geven verschillende opties en kunnen hulpmiddelen gebruiken. Ook voor meditaties zijn bijvoorbeeld stoelen beschikbaar voor wie niet comfortabel rechtop kan zitten op een kussen. Onze lessen richten zich op zowel beginners als mensen met veel ervaring met yoga en meditatie.

Yoga en meditatie in Nederland

Hoe zit het met reserveren en betalen?

Je reserveert een plek voor een retraite door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je ontvangt dan automatisch per e-mail een bevestiging. Aangezien we een beperkt aantal plaatsen per retraite hebben, wordt je reservering pas definitief nadat de kosten zijn overgemaakt (320 euro voor een weekend, 460 voor een midweek, via bankrekening NL05 INGB 0007 2948 15 (t.a.v. Human Awakening). Je kunt ook de helft overmaken als aanbetaling om je reservering vast te leggen, en de andere helft uiterlijk twee weken voor de retraite start.

We houden onze retraites zo goedkoop mogelijk zodat ze voor meer mensen toegankelijk zijn. De kosten zijn inclusief alle lessen, al je eten en drinken, overnachtingen en belastingen. Vraag om korting als de kosten een belemmering zijn. Mocht een retraite niet door kunnen gaan (nog nooit voorgekomen), krijg je je geld van ons terug. Zie ook onze voorwaarden en de pagina reserveer.

Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt!