Over Human Awakening

Human Awakening heeft als doel om meditatie, yoga en oosterse filosofie toegankelijk te maken voor een breed publiek in Nederland en bij te dragen aan een bewuste, gelukkige en harmonieuze wereld. Human Awakening is in 2015 opgericht door Michiel Drost en Carolien Sijberden. Sindsdien ontvingen zij vele duizenden Nederlanders in honderden retraites.

Samen met deskundige gastleraren van hoge kwaliteit, scheppen Carolien en Michiel een sfeer waar iedereen zich prettig en veilig kan voelen. Na iedere retraite gaan deelnemers vrediger, liefdevoller en wijzer naar huis. Bij elke retraite zijn drie ervaren, liefdevolle begeleiders aanwezig.

Lees hier reacties op de stilte retraites
Neem contact op: contact@humanawakening.org

Michiel Drost Carolien Sijberden Stilte Retraites

Carolien Sijberden

Carolien (1984) geeft heerlijke, voor iedereen toegankelijke, yogalessen en meditaties. Buiten de retraites is ze het aanspreekpunt van Human Awakening. Ze begeleidde honderden diepgaande retraites en gaf meditatie en yogales aan duizenden mensen van over de hele wereld.

Caroliens natuurlijke geduld, mildheid en rust zijn aanstekelijk. Ze benadrukt een diep respect voor het lichaam zonder je ego een te grote rol te laten spelen. Ze laat je veel werken met de ademhaling als verbinding tussen lichaam en geest.

Na een moeilijke periode veranderden yoga en meditatie volledig hoe Carolien in het leven staat. Sindsdien helpt ze met veel liefde anderen om deze technieken ook te gebruiken.

Carolien geeft in haar yogalessen duidelijke instructies en suggesties die je helpen om bewuster te blijven van je lichaam. Iedereen kan meedoen en leren, ongeacht fitheid of ervaring. Carolien is getraind in moderne Westerse yoga en traditionele Indiase yoga. Na een yogales ben je bewuster en vrediger, met een open lichaam en open geest.

Carolien woonde in Utrecht en Amsterdam en werkte in de hedendaagse kunst. Ze verbleef jaren in India, Vietnam en Indonesië, waar ze samen met Michiel internationale yoga- en meditatiescholen oprichtte. Sinds 2015 is ze terug in Nederland en ontvingen Carolien en Michiel meer dan 5000 mensen in stilte retraites. Carolien is moeder van Ella en Jacob.

Carolien Sijberden Yoga Retraites Human Awakening

Michiel Drost

Michiel (1983) onderzocht twintig jaar Boeddhisme, Taoïsme, Zen, Yoga en Non-Dualiteit. Hij maakt de essentie van mediteren en spiritueel ontwaken toegankelijk voor een breed publiek. Hij begeleidde honderden diepgaande retraites voor Human Awakening en gaf yoga en meditatieles over de hele wereld.

Michiel moedigt je aan om bewuster te leven, en zo meer verwondering, vrede en liefde in jezelf te ontwikkelen. In theorielessen bespreekt hij de essentie van oosterse filosofie en hoe je met hulp van meditatie en yoga kan ontwaken uit de ik-illusie van het denken.

Jaren van meditatie en yoga brachten Michiel uiteindelijk tot een blijvende ervaring van het wegvallen van die dualistische ik-illusie. Deze manier van bewustzijn kan elk mens hervinden op het moment dat onze geest zich niet vastklampt aan onderscheidende gedachten, concepten en ideeën. Het is de directe, pure, onvervuilde ervaring van de werkelijkheid hier en nu. Zonder woorden, grenzen of inspanning. Het beangstigende idee ‘ik en de wereld’ valt weg en we herkennen de onderliggende eenheid in alle dingen.

Michiel helpt je om met mildheid en mededogen naar jezelf en anderen te kijken. Zijn lessen zijn recht tot de kern van de oosterse filosofie maar ook praktisch en met humor.

Michiel werkte voorheen als journalist. Hij reisde een groot deel van zijn leven en gaf meditatie en yogales aan vele duizenden mensen in India, Nepal, Vietnam, Indonesië en de Verenigde Staten. Sinds 2015 gingen meer dan 5000 Nederlanders met Michiel en Carolien in stilte retraite bij Human Awakening. Michiel is vader van Ella (2018) en Jacob (2020).

Michiel Drost Retraites Human Awakening Meditatie Yoga Verlichting

Gastleraren

 

Elma Keijzer

Elma (1992) geeft prachtige yogalessen en begeleidt meditaties bij een deel van de retraites van Human Awakening. Ze is tijdens die retraites ook aanwezig om deelnemers te ondersteunen waar nodig en de maaltijden te begeleiden.

Elma leeft authentiek, vol liefde en levensenergie. Haar yogalessen zijn meditatief, met veel focus op je lichaam en adem. ,,Alles is energie en alles is met elkaar verbonden. Yoga helpt om te verbinden met die energie en met ons lichaam en daarin vertrouwen te vinden.”

Door een oogziekte verloor Elma vanaf haar 17e geleidelijk een groot deel van haar gezichtsvermogen. In haar lange zoektocht om hier acceptatie en vrede in te vinden, ontdekte ze meditatie en yoga. Ze besloot haar studie toegepaste psychologie niet af te maken maar haar hart te volgen. Ze verdiepte zich verder in yoga en maakte verre reizen en innerlijke reizen.

Op verzoek van Carolien en Michiel is ze als gastleraar twee retraites per maand aanwezig. ,,Soms zie je dat mensen in een retraite een enorme last van hun schouders laten afglijden. Prachtig en heel fijn om daaraan te mogen bijdragen.” Als ze niet bij Human Awakening is, geeft ze yogales en massages in Rotterdam.

Elma Keijzer Yoga Retraite

Joyce Gruben

Joyce (1986) is als gastleraar maandelijks bij retraites aanwezig. Ze begeleidt deelnemers waar mogelijk en helpt met de maaltijden. In haar lessen neemt ze je mee in prachtige, rustgevende en diepgaande yoga en meditatie.

Joyce is een bron van kalme energie, speelsheid en creativiteit. Meditatie en yoga hielpen haar om bewust en liefdevol te leven, en dankbaar te zijn voor wat op haar pad komt: ,,Het leven is eigenlijk maar zo kort. Dus kun je beter genieten van het mooie, want op een dag is het er niet meer. Bewust zijn van vergankelijkheid en de koestering van het moment spelen voor mij een belangrijke rol.”

Met haar man en kind verruilde Joyce een huis voor een camper. Ze werkt als kunstenares en organiseert (acro)yoga-workshops voor gezinnen en op basisscholen.

,,We hebben geleerd de focus op de regen los te laten en te kijken naar de zon en de regenboog in al haar kleur en glorie! Wel te beseffen dat die regen er is, en het er te laten zijn, maar onze focus te verleggen naar dat wat ons een positiever gevoel geeft. Ik zie nu dat een periode waarin het leven uit balans raakt vaak een stroom nieuwe dingen meebrengt, en ik ben dankbaar voor alles wat het mij leert.”

Tess Blom

Tess (1990) is een liefdevolle en gepassioneerde yoga-instructrice. Met haar kennis van yoga en meditatie zal ze je met een glimlach ondersteunen tijdens je retraite. ,,Ik sta je graag bij op deze bijzondere innerlijke reis van rust en zelfontdekking. Je mag me altijd aanspreken met vragen of voor een luisterend oor.”

Haar rustgevende stem helpt je in meditatie- en yogalessen om stress en spanning los te laten. ,,In een veilige omgeving waarin je jezelf kunt uitdagen en tegelijkertijd liefdevol naar jezelf kunt zijn.”

De passie van Tess bloeide op uit haar eigen ervaring. ,,Na gezondheidsproblemen en een burn out ging ik bewuster leven met hulp van yoga, meditatie en stilte: minder op de automatische piloot en beter luisteren naar wat echt goed voelt. Het is heerlijk om je vrij te voelen en te leven zonder angst, zonder bang te hoeven zijn voor wat anderen over je denken.”

Tess woont tegenwoordig op Ameland: ,,Hier kan ik mijn passie voor yoga verbinden met mijn liefde voor surfen en het eilandleven!” Op verzoek van Carolien en Michiel deelt ze haar liefdevolle energie regelmatig in retraites van Human Awakening.

Tess Blom

Louise Lieffering

Louise Lieffering (1990) deelt haar liefde voor yoga en meditatie regelmatig in onze retraites in Nederland. Ze begeleidt dan een gedeelte van de yin- en hatha yogalessen, meditaties en helpt bij het verzorgen van de maaltijden. Louise legt bijzondere nadruk op zelfliefde en zelfzorg.

Een burn-out in haar juridische carrière op de Zuidas bracht Louise tot grote veranderingen in haar manier van leven. ,,Ik was nogal een kritische perfectionist en control freak. Hierdoor leefde ik vooral vanuit mijn hoofd. Ik kon urenlang piekeren en de hele dag met to do lijstjes bezig zijn!”

,,Yoga leerde me dieper in mezelf te kijken, op mezelf te vertrouwen en mijn hart te volgen. Geluk komt van binnenuit. Je kunt het niet aan de buitenkant afmeten. Het is nu mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om naar binnen te keren en te durven voelen wat daar zit. Juist omdat ik zo goed weet hoe het voelt om jezelf kwijt te raken.”

Als Louise niet bij Human Awakening aanwezig is, woont ze met haar gezin in Haarlem, waar ze deeltijd jurist is en yogales geeft.

Louise Lieffering Retraite
Michiel Drost Carolien Sijberden
Contact

Neem gerust contact op!