Over Human Awakening

Carolien Sijberden en Michiel Drost organiseren alle retraites van Human Awakening. Samen met geweldige gastleraren en vrijwilligers scheppen ze een sfeer waar iedereen zich prettig en veilig kan voelen. Carolien en Michiel hebben samen honderden diepgaande retraites begeleid en ze introduceerden yoga en meditatie aan duizenden mensen over de hele wereld. Human Awakening is een initiatief om welzijn en spirituele verlichting toegankelijker te maken en bij te dragen aan een bewuste, gelukkige en harmonieuze wereld.

Carolien en Michiel begeleidden onder meer intensieve retraites in India. Ze woonden jaren in Vietnam en Indonesië, waar ze internationale yoga- en meditatiescholen oprichtten. In 2015 startten zij met Human Awakening. Sindsdien doen elk jaar honderden mensen met veel enthousiasme mee aan de stilte retraites in Nederland.

Lees hier reacties op de retraites en lessen van Carolien en Michiel
Neem contact op: contact@humanawakening.org

Michiel Drost Carolien Sijberden

Carolien Sijberden

Carolien (1984) laat deelnemers hun lichaam kennen en ontspannen tijdens de dagelijkse yogalessen. Ze begeleidt ook een deel van de meditaties en helpt met de gezonde vegetarische maaltijden.

Haar natuurlijke rust en geduld zijn aanstekelijk. Na een moeilijke periode veranderden yoga en body-mindfulness hoe ze in het leven stond. Nu helpt ze anderen om deze technieken te gebruiken in het dagelijks leven.

Met haar yogalessen werkt ze tegelijk op lichaam en geest. Een nieuw bewustzijn ontstaat dat onze totale ervaring kan veranderen. Ze benadrukt een diep respect voor het eigen lichaam en naar je lichaam luisteren zonder je ego een rol te laten spelen. Ze laat deelnemers veel werken met de ademhaling als verbinding tussen lichaam en geest. Iedereen kan meedoen en leren van haar lessen, ongeacht fitheid of ervaring.

Carolien is getraind in zowel moderne Westerse als traditionele Indiase yoga stijlen. Ze begeleidt yoga, ademhalings- en ontspanningsoefeningen op alle retraites. Ze coördineert ook het gezonde vegetarische menu voor deelnemers.

Carolien woonde in Utrecht en Amsterdam en de laatste jaren veel buiten Nederland. Ze gaf haar werk in de hedendaagse kunst op en heeft sindsdien haar liefde voor yoga met veel mensen mogen delen.

Carolien Sijberden Yoga Retraites Human Awakening

Michiel Drost

Michiel (1983) helpt deelnemers in retraites om plezier te vinden in mediteren, geeft een deel van de yogalessen en gaat in op vragen tijdens theorielessen. Hij bespreekt in dagelijkse lezingen uitvoerig wat yoga, meditatie en ‘spirituele verlichting’ betekenen en hoe we dat zelf kunnen ervaren.

Ruim tien jaar zocht Michiel zelf naar een permanente ontwaking, een inzicht in wat ‘waar’ is en ons werkelijk gelukkig maakt. Een pad via boeddhisme, taoisme, zen, yoga, non-dualiteit en moderne wetenschap, leidde uiteindelijk in 2015 tot een transformatie van identiteitsgevoel en een einde aan het zoeken. Een proces van loslaten van identificatie met gedachten en bewustwording van de onbegrensde essentie van alle dingen.

Sindsdien moedigt hij iedereen aan om innerlijke vrede te vinden door jezelf kritisch en met mildheid te onderzoeken. Hij helpt deelnemers om voorbij dualiteit en de onzekere ego-illusie te komen, zodat we ontwaken tot wat we echt zijn en onvoorwaardelijk liefdevol kunnen leven. Zijn lessen zijn praktisch, luchtig en recht tot de kern. Verlichting blijkt een stuk minder ingewikkeld dan het lijkt en altijd binnen handbereik.

In dagelijkse meditaties nodigt Michiel je uit om je volledig open te stellen voor de werkelijkheid zoals die zich hier en nu manifesteert. De werkelijkheid die niet tot concepten te reduceren valt, en die je alleen echt kunt ervaren door het zoeken en grijpen van de geest los te laten en het hier en nu waar te nemen zonder er woorden aan te geven.  Vrij van dualiteit en de ego-illusie ervaren we een grenzeloos mededogen voor onszelf en ieder ander levend wezen.

Michiel woonde over de hele wereld en werkte jaren als journalist voor Nederlandse dagbladen.

Michiel Drost Retraites Human Awakening Meditatie Yoga Verlichting

Gastleraren

 

Elma Keijzer

Elma (1992) geeft prachtige yogalessen en begeleidt meditaties bij een deel van de retraites van Human Awakening. Ze is tijdens die retraites ook aanwezig om deelnemers te ondersteunen waar nodig en de maaltijden te begeleiden.

Elma leeft authentiek, vol liefde en levensenergie. Haar yogalessen zijn meditatief, met veel focus op je lichaam en adem. ,,Alles is energie en alles is met elkaar verbonden. Yoga helpt om te verbinden met die energie en met ons lichaam en daarin vertrouwen te vinden.”

Een oogziekte zorgde ervoor dat Elma vanaf haar 17e een groot deel van haar gezichtsvermogen verloor. In haar lange zoektocht om hier acceptatie en vrede in te vinden, ontdekte ze meditatie en yoga. Ze besloot haar studie toegepaste psychologie niet af te maken maar haar hart te volgen. Ze verdiepte zich verder in yoga en maakte verre reizen en innerlijke reizen.

Op verzoek van Carolien en Michiel is ze als gastleraar twee retraites per maand aanwezig. ,,Soms zie je dat mensen in een retraite een enorme last van hun schouders laten afglijden. Prachtig en heel fijn om daaraan te mogen bijdragen.” Als ze niet bij Human Awakening is geeft ze yogales en Thaise yogamassages in Rotterdam en Haarlem.

Elma Keijzer Yoga Retraite

Joyce Gruben

Joyce (1986) neemt deelnemers mee in rustgevende en diepgaande yogalessen en meditaties. Als gastleraar is ze twee retraites per maand bij Human Awakening. Naast haar lessen helpt ze dan met het verzorgen van de vegetarische maaltijden en is ze altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en deelnemers verder te begeleiden.

Joyce is een bron van kalme energie, speelsheid en creativiteit. Meditatie en yoga hielpen haar om bewust en liefdevol te leven en vooral om dankbaar te zijn voor wat op haar pad komt: ,,Het leven is eigenlijk maar zo kort. Dus kun je beter genieten van het mooie, want op een dag is het er niet meer. Bewust zijn van vergankelijkheid en de koestering van het moment spelen hierbij een belangrijke rol.”

Met haar man en kind verruilde Joyce onlangs haar huis in Zutphen voor een caravan op een boerderij in België. Hier werkt ze op het land en als kunstenares. Ook organiseert ze (acro)yoga-workshops voor gezinnen en op basisscholen.

,,We hebben geleerd de focus op de regen los te laten en te kijken naar de zon en de regenboog in al haar kleur en glorie! Wel te beseffen dat die regen er is, en het er te laten zijn, maar onze focus te verleggen naar dat wat ons een positiever gevoel geeft. Ik zie nu dat een periode waarin het leven uit balans raakt vaak een stroom nieuwe dingen meebrengt, en ik ben dankbaar voor alles wat het mij leert.”

Joyce Gruben Human Awakening Retraites

Tess Blom

Tess (1990) is een liefdevolle en gepassioneerde yoga-instructrice. Met haar kennis van yoga en meditatie zal ze je met een glimlach ondersteunen tijdens je retraite. “Ik sta je graag bij op deze bijzondere innerlijke reis van rust en zelfontdekking. Je mag me altijd aanspreken met vragen of voor een luisterend oor.”

Haar rustgevende stem helpt je in meditatie- en yogalessen om stress en spanning los te laten. Ook stimuleert Tess deelnemers om bewuster te worden van de verbondenheid van lichaam en geest. ,,In een veilige omgeving waarin je jezelf kunt uitdagen en tegelijkertijd liefdevol naar jezelf kunt zijn.”

De passie van Tess bloeide op vanuit haar eigen ervaring. ,,Na gezondheidsproblemen en een burn out, leerde ik de kracht van stilte diep kennen. Met hulp van yoga, meditatie en stilte ging ik bewuster leven: minder op de automatische piloot en beter luisteren naar wat echt goed voelt. Het is heerlijk om je vrij te kunnen voelen en te leven zonder angst, zonder bang te hoeven zijn voor wat anderen over je denken.”

Als surf fanate woont en leeft Tess nu op Ameland: ,,Hier kan ik mijn passie voor yoga verbinden met mijn liefde voor surfen en het eilandleven!”

Op verzoek van Carolien en Michiel deelt ze haar liefdevolle energie regelmatig in de retraites van Human Awakening.

Tess Blom

Merijn Galema

Merijn (1982) is als gastleraar bij sommige retraites van Human Awakening aanwezig. Ze begeleidt dan een deel van de yogalessen, meditaties en helpt bij het bereiden van het eten. Ook is ze beschikbaar voor eventuele vragen van deelnemers.

Als fysiotherapeut hielp Merijn jarenlang mensen om zich beter te voelen in hun lichaam. Tegenwoordig helpt ze mensen vooral om zich via hun lichaam ook geestelijk beter te voelen. Door meer bewustzijn naar ons lichaam te brengen en emoties meer aandacht te geven leren we onszelf weer beter kennen. Er ontstaat meer ruimte voor ontspanning, vrolijkheid en nieuwe energie.

In een periode met veel verlies en diepe rouw kregen meditatie en yoga een vaste plek in Merijns dagelijks leven. Ook was ze regelmatig als deelnemer of vrijwilliger bij retraites van Human Awakening. ,,Ik leerde mijn gedachten observeren en patronen te herkennen”, vertelt ze. ,,Ik ontdekte steeds meer de kracht van mijn lichaam, zintuigen en de stilte. Door de stilte op te zoeken en emoties aandacht te geven ontstond ruimte en opende ik opnieuw naar de mogelijkheden van het leven.”

Merijn schoolde zich verder door zich te specialiseren als yin yogadocent. Ook verdiepte ze zich verder in meditatie, oosterse filosofie en moderne psychologie. Ze startte een eigen coachingspraktijk om anderen te helpen met verlies, rouw, groei en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is Merijn moeder van twee jonge kinderen.

Merijn Galema

Natasja Bernds

Natasja zorgt voor de inspiratie en recepten van onze gezonde en veganistische avondmaaltijden. Natasja heeft een passie voor yoga en gezond eten en is oprichter van In Het Moment: Yoga & Food. Als voormalig yogaleraar van Human Awakening helpt ze nu nog altijd graag mee met het creëren van nieuwe, heerlijke maaltijden.

Natasja Bernds Retraite