Over Human Awakening

Carolien en MichielCarolien Sijberden en Michiel Drost begeleiden alle retraites van Human Awakening. Ze genieten van leven en doen niets liever dan anderen te assisteren bij het ontdekken van zichzelf met yoga en meditatie. Ze introduceerden yoga en meditatie aan duizenden mensen over de hele wereld. Human Awakening is een initiatief om welzijn en spirituele verlichting toegankelijker te maken en bij te dragen aan meer bewustzijn en een gelukkige en harmonieuze wereld.

Carolien en Michiel begeleidden onder meer intensieve retraites in India en woonden jaren in Vietnam en Indonesië, waar ze internationale yoga- en meditatiescholen oprichtten. Aan de retraites in Nederland doen elk jaar honderden Nederlanders met veel enthousiasme mee. 

Lees reacties op lessen van Carolien en Michiel
Neem contact op met Carolien en Michiel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Carolien Sijberden
Carolien Sijberden
Carolien (1984) laat deelnemers hun lichaam kennen en ontspannen tijdens de twee dagelijkse yogalessen. Verder helpt ze met alle vragen en de gezonde vegetarische maaltijden.

Haar natuurlijke rust en geduld zijn aanstekelijk. Na een moeilijke periode veranderden yoga en body-mindfulness hoe ze in het leven stond. Nu helpt ze anderen om deze technieken te gebruiken in het dagelijks leven.

Met haar yogalessen werkt ze tegelijk op lichaam en geest. Een nieuw bewustzijn ontstaat dat onze totale ervaring kan veranderen. Ze benadrukt een diep respect voor het eigen lichaam en naar je lichaam luisteren zonder je ego een rol te laten spelen. Ze laat deelnemers veel werken met de ademhaling als verbinding tussen lichaam en geest. Iedereen kan meedoen en leren van haar lessen, ongeacht fitheid of ervaring.

Carolien is getraind in zowel moderne Westerse als traditionele Indiase yoga stijlen. Ze begeleidt yoga, ademhalings- en ontspanningsoefeningen op alle retraites. Ze coördineert ook het gezonde vegetarische menu voor deelnemers.

Carolien woonde in Utrecht en Amsterdam en de laatste jaren veel buiten Nederland. Ze gaf haar werk in de hedendaagse kunst op en heeft sindsdien haar liefde voor yoga met veel mensen mogen delen.

Michiel Drost
Michiel (1983) helpt deelnemers om plezier te vinden in mediteren en gaat in op vragen tijdens dagelijkse groepssessies. Hij bespreekt uitvoerig wat yoga, meditatie en 'spirituele verlichting' (ontwaking) uiteindelijk betekenen en hoe we het zelf kunnen gaan ervaren.

Ruim tien jaar zocht Michiel naar een permanente ontwaking, een inzicht in wat 'waar' is en ons dus gelukkig maakt. Een pad via boeddhisme, taoisme, yoga, non-dualiteit en moderne wetenschap, leidde uiteindelijk tot een transformatie van identiteitsgevoel en een einde aan het zoeken. Een proces van loslaten van identificatie met gedachten en bewustwording van de onbegrensde essentie van alle dingen. 

Hij moedigt iedereen aan om zichzelf kritisch te onderzoeken zodat we als mensheid kunnen ontwaken tot wat we echt zijn. Zijn lessen zijn praktisch, luchtig en recht tot de kern. Verlichting blijkt uiteindelijk een stuk minder ingewikkeld dan het lijkt.

In meditaties nodigt Michiel je uit om tijdelijk je verlangens los te laten en je volledig open te stellen voor de realiteit zoals die zich hier en nu altijd manifesteert. Hij wijst op de schoonheid, vergankelijkheid en verbondenheid van alle dingen. Met een kalme geest leren we onze gedachten herkennen, zodat ze ons niet overnemen en we de eenheid van onszelf en de wereld niet uit het oog verliezen.

Michiel woonde over de hele wereld en werkte jaren als journalist voor Nederlandse dagbladen.

Reacties op de lessen van Carolien & Michiel
Yoga Meditatie Weekend Retraite
Yoga Meditatie Midweek Retraite