5 praktische vragen over onze retraites

Wat moet ik meenemen?

Genoeg comfortabele kleding, voor zowel warmte als frissere temperaturen buiten (trui en lange broek). Kleren waar je vrij in kan bewegen zonder dat ze je lichaam ergens dwarszitten.

Schoon beddengoed en een dekbed of slaapzak (neem contact op als dat niet gaat). Het is ook fijn om een eigen buitendeken te hebben om bij meditaties om je heen te kunnen slaan. Een paraplu of regenkleding, handdoek en toiletartikelen, een notitieboekje en pen, eventueel een boek en een nachtlampje of zaklamp.

We hebben genoeg yogamatjes en meditatiekussens, je kunt ze ook zelf van huis meenemen. Gezond eten en drinken is volop beschikbaar tijdens de retraite. Er is geen wifi verbinding maar je kunt desgewenst 's avonds telefoneren of je eigen internet gebruiken.

Hoe zien mijn dagen eruit buiten het programma om?

Elke dag is er tussen de middag een paar uur de tijd om te genieten van de groene omgeving. We verblijven met maximaal tien mensen in een voormalige boerderij midden in de natuur van Nationaal Park De Biesbosch. Je kunt volop wandelen, zwemmen of met een Canadese kano (indien beschikbaar) het waterlandschap verkennen. Fietsen zijn te huur bij het nabijgelegen Biesboschmuseum. Buiten de lessen om is ons hele terrein altijd stiltegebied. Je kunt dus altijd in stilte blijven en je eigen oefening buiten de lessen voortzetten.

Het verblijf is eenvoudig en comfortabel. Op de bovenverdieping van de boerderij zijn vier slaapkamers voor deelnemers met beneden gedeelde badkamers. Gezond eten en drinken is altijd beschikbaar. Na afloop van elk dagprogramma bereiden twee of drie mensen met hulp van de leiding in stilte een lekkere vegetarische avondmaaltijd, ook geschikt voor veganisten. Iedereen helpt met opruimen. Buiten de sessies om laten we je zo veel mogelijk vrij om zelf je tijd in te richten zolang er geen overlast ontstaat voor anderen.

Is een week- of weekendretraite meer geschikt voor mij? 


Zowel het weekend als de midweek zijn in principe geschikt voor iedereen. Beginners of experts. Ons algemene advies is: hoe meer hoe beter, dus kom meteen voor de midweek als je de tijd kan vrij maken. Het dagelijks programma van het weekend en de midweek is hetzelfde, dus in de midweek hebben we nog twee dagen langer om meer te leren en onze ervaring sterker te maken. In het weekend richten we ons grotendeels op bewustwording van het hier en nu, in de midweek kunnen we dieper in gaan op wat dit nieuwe bewustzijn betekent voor ons leven. Het is mogelijk om meerdere retraites te doen of retraites te combineren.

Is de retraite wel geschikt voor mijn fysieke beperkingen of complete beginners?

Ja, door de kleine groepen zorgen we ervoor dat iedereen wordt uitgedaagd en zich toch comfortabel en veilig voelt. Alle yoga wordt aangepast aan je fysieke mogelijkheden, we geven verschillende opties en kunnen hulpmiddelen gebruiken.

Ook voor meditaties zijn bijvoorbeeld stoelen beschikbaar voor wie niet comfortabel rechtop kan zitten op een kussen. Onze lessen richten zich op zowel beginners als mensen met veel ervaring met yoga en meditatie.

Hoe zit het met de reservering en betaling?

Gezond vegetarisch eten tijdens de retraites

Je reserveert een plek voor een van onze retraites door het aanmeldingsformulier in te vullen. Binnen 48 uur sturen we je een persoonlijke bevestiging. Aangezien we een beperkt aantal plaatsen per retraite hebben, wordt je reservering pas definitief nadat de kosten zijn overgemaakt (246 euro voor een weekend, 345 voor een midweek, via bankrekening NL05 INGB 0007 2948 15 (t.a.v. Human Awakening). Je kunt ook de helft van de kosten overmaken als aanbetaling om je reservering vast te leggen, en de andere helft uiterlijk twee weken voor de retraite start.

We houden onze retraites zo goedkoop mogelijk zodat ze voor meer mensen toegankelijk zijn. De kosten zijn inclusief alle lessen (6 tot 7 uur per dag), al je eten en drinken, overnachtingen en belastingen. Vraag om korting als je het niet kunt betalen, student bent of met meerdere mensen komt. Mocht een retraite onverhoopt van onze zijde geannuleerd moeten worden, krijg je het gehele bedrag van ons terug. Zie ook onze voorwaarden en de pagina reserveer.

Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt!